DUYURULAR

2024 YILI PMYO KAYDI İÇİN OKULUMUZA GELECEK OLAN ADAYLARININ YANINDA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR
  25 Eylül 2024

Yüksekokulumuza planlanan öğrenci adaylarının kayıt için 01/10/2024 günü saat 17:00 ye kadar Müdürlüğümüzde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren intibak eğitimi başlayacak olup, ayrıca okulumuzda yatılı olarak kalacaklardır.

                   ÖĞRENCİ ADAYLARININ YANINDA GETİRMESİ GEREKEN EVRAKLAR

1-Mezun olduğu Lise diplomasının aslı veya geçici mezuniyet belgesi, diplomasını kaybedenler için mezun oldukları okuldan alacakları “Öğrenim Durum Belgesi” (E-Devlet üzerinden alınan evraklar geçici kayıt aşamasında kabul edilecektir. Kesin kayıt işlemi için mutlak suretle diplomanın aslı veya ıslak imzalı öğrenim durum belgesi getirilmelidir.)

2-Adaylar intibak eğitimi esnasında diploma yerine geçecek belgelerin onaylı suretlerini getirebilirler. Ancak eğitim öğretim başladığında ASLINI GETİRİP TESLİM ETMEK ZORUNDADIRLAR. Aslını teslim etmemeleri durumunda eksik evraktan ilişikleri kesilecektir. (bu nedenle lise diplomasının aslını getirebilen adaylar için gelirken yanlarında getirmeleri yararlarına olacaktır.)

3-Yükseköğretime devam eden adaylarla ilgili olarak (2.Sınıf ve üstü adaylar için geçerli) Üniversiteden alacakları “ÖĞRENCİ BELGESİ” ile kesin kayıt işlemleri yapılacaktır.

4-Üniversite mezunu olan adaylar, mezun oldukları üniversitenin diplomasının aslını ve fotokopisini veya geçici mezuniyet belgelerini yanlarında getirmek zorundadır.

5-Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (2 adet),

6-Biometrik vesikalık 4 adet fotoğraf (fotoğrafın arka kısmına T.C. kimlik numarası ve ad-soyad yazılmış şekilde teslim edilecek, son 6 ay içerisinde çekilmiş sakalsız ve fotoğraflar aynı olacak)

6-Askerlik yapan adaylar için terhis belgesinin aslı ve fotokopisi.

7-Askerlik hizmeti için 1111 sayılı Askere Alma Kanununun 10. Maddesinden yararlananlar için Askerlik   Durum Belgesi (e-devlet çıktısı olur)

8-Yaş düzeltmesi yaptıranların mahkeme kararı aslı.

9-Kan Grubunu belirtir belge.

10-Şehit ve vazife malulü yakını olarak kazanan öğrencilerden şehit ve vazife malulü yakını olduğunu belirtir kurumundan veya sgk’dan alınmış ıslak imzalı evrak.

11-Lisede hazırlık okuyan öğrenciler için hazırlık okuduğuna dair ıslak imzalı evrak. (Lise diploması üzerinde hazırlık okuduğuna dair ibare var ise ekstra evrak istenmeyecektir.) 

12-Sitemizde bulunan >>> ÖĞRENCİ BİLGİ FORMUNUN <<< dijital ortamda her iki tarafı da (arkalı-önlü) doldurulmak suretiyle tek nüsha halinde çıktı alınarak yanında getirmesi gerekmektedir.

NOT: Herhangi bir Üniversitede kaydı olan veya okuyan adaylar Yüksekokulumuzca gelirken lise diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslını getirmeleri halinde kayıtlı veya okudukları üniversiteyle ilgili (kayıt sildirme/kayıt dondurma) bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

Haber Paylaş